Trollhättefestival fyller 50 år i år

fallens_dagarKommande helg är det åter dags för Trollhättans största turistattraktion, Fallens Dagar.

I år är det dessutom både 50-årsjubileum för festivalen och dessutom? Vattenfalls (huvudsponsor) 100-årsjubileum, vilket torde innebära ett Fallens Dagar utöver det vanliga.

I vanlig ordning tjuvstartar festligheterna redan på torsdagskvällen 16/7? med att restaurangtälten,? ”öltälten” öppnas för allmänheten. Alla tälten har artister som underhåller kvällstid.

Dagen efter kör festivalen igång på riktigt med Kraftprovet, en riktig utmaning på 11 600 m, vilket även finns i varianter för både damer och ”knattar”. Knattarna kör igång redan kl. 13:00.

Sedan är det full fart i stan, runt fallen och i slussarna i dagarna tre. Mängder av evenemang står på programmet, både kulturella och vetenskapliga såväl som sportsliga och kulinariska.

Tivoli på Drottningtorget, restaurangtält och hantverkare? m.m. längs Strandgatan, massor av aktiviteter vid fallområdet – både musik och utomhusutställningar, utomhusbio, med mycket mera.

Alltihop inramas av vattenpåsläpp i fallen (300 000 liter per sekund)? kl. 12, 14, 16, 18, 20 och 23 (illuminerat).
Det sista påsläppet, kl. 23:00 på söndag, avslutas traditionsenligt med ett jättefyrverkeri.

? fyrverkeri_1? fyverkeri_2

frosloganSom vanligt vakar FRO (Frivilliga Radioorganisationen), under ledning av Robert Wikman,? över säkerheten i samband med fallpåsläppen.

?

För ett detaljerat och komplett? program, klicka HÄR

Den som vill se ett bildspel hur det såg ut 2005 kan gå HIT.
Bilderna tog jag både vid och i(!) fallfåran under pågående påsläpp.

VÄLKOMNA!


Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...


Kommentering avstängd - äldre än 14 dagar.