Nu SKA jag ha igång min dator igen

Chaintech 9VJL5

Efter sju sorger och åtta bedrövelser står nu mitt sista hopp till det nya moderkortet jag precis beställde.

Jag hittade ett Chaintech 9VJL5 PT800 socket 478 8xAGP DDR400 ATX? på netvaruhuset.com, som förhoppningsvis ska lösa mina problem.

Det hela började med ett oljud från datorn, det lät som om någonting låg och skavde. Det visade sig till slut att det var fläkten i nätaggregatet som hade givit upp, liksom chassiet till den externa hårddisken. Sista gången jag skulle starta datorn gick t.o.m.? proppen i lägenheten.

Jag åkte ut till Inet på Torp i Uddevalla där jag känner butikschefen,? vilken hjälpte mig att felsöka hårddisken, samt kopiera över innehållet till en ny fräsch intern SATA-disk på 750GB. Likaså köpte jag ett nytt nätaggregat (Corsair) och lite mera RAM-minnen.

Trots dessa ansträngningar fick jag inte datorn att fungera igen, vilket ledde misstankarna till moderkortskrasch p.g.a. kortslutningen i det gamla nätagget.

Jag hade kunnat gå den ”enkla vägen” och helt enkelt investerat i ett nytt moderkort med de allra senaste PCI-e-portarna och hypersnabb AGP-port? m.m. men jag ville inte kasta bort mina gamla expansionskort för ljud och grafik m.m.? som jag hade, eftersom dessa ju? var relativt nyinköpta men ändå? inte skulle passa på ett helt nytt moderkort.

Nåväl, projektet hamnade på is ett tag tills jag var inne och tittade på Tradera häromdan. Under alla listade moderkort fanns en Google AdSense-annons som fångade min blick. Det var NetVaruhusets annons, vilken sedermera ledde till ett köp.

Nu väntar jag bara på att jag ska få hem kortet och montera in det. Det kommer troligen i början av nästa vecka eftersom det fanns i lager.

Håll nu alla tummar som är tillgängliga? för att jag får igång grejorna!


Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...


 • Åsa

  Kom kortet idag?

  • Jajamensan.. Nu ska jag bara ha tid att sätta in det också. :biggrin:

 • Åsa

  Är du ledig nu alltså? Och sitter och sliter. Svårt att skriva med tummarna mitt i näven :biggrin:

 • Åsa

  GRATTIS! Det var på tiden! Håller verkligen tummarna att du ska få det att fungera nu.

  • Ja, jag hoppas också kan du tro!