Lyckad uppgradering av WordPress

Idag har jag uppgraderat min WordPress-installation till den senaste. Mycket pill var det, men ändå ganska smidigt…

Först av allt tog jag en backup av databasen, sedan av hela sajten via FTP.

Efter detta inaktiverade jag alla pluginer och widgets, kopierade ned befintlig wp-config.php från servern till den nya versionens mapp, samt raderade mapparna wp-admin samt wp-includes och alla ”lösa filer” från servern via FTP.

När detta var klart laddade jag upp den nya versionens mappar och filer, först wp-admin sedan wp-includes, sedan wp-content där jag svarade ”skriv över om nyare” när FTP-programmet frågade om det skulle skriva över filerna i mappen. Detta för att bevara mina andra mappar med plugins och teman m.m. intakta.
Slutligen åkte alla ”lösa filer” upp och jag kunde börja testa installationen.

Sidan såg bra ut när jag surfade dit, men jag kunde inte hitta var jag skulle logga in. Lösningen blev att nyttja mitt andra bokmärke för sidan, nämligen det till inloggningssidan. (Kan vara bra att skapa ett sådant om du inte redan har det!)
Där ombads jag att uppdatera databasen eftersom en nyinstallation hade upptäckts. Detta kunde ta ”ett par minuter”. Fyra sekunder senare var det klart och jag kunde logga in!

Väl inne var det dags att börja aktivera alla plugins igen. OBS! Aktivera dem en efter eninte alla på en gång!
Om
man tar alla på en gång, (vilket man kan göra fr.o.m. v. 3.0), riskerar man att hamna på en tom vit sida (WSOD, White Screen Of Death) beroende på att en eller flera plugins kan vara inkompatibla med den nya versionen av WordPress. Fler klick att göra men man sparar en himla massa arbete i samband med att slippa felsökning!

Så nu är jag igång igen med en ny fräsch installation av världens mest använda CMS – WordPress. 😀

Hoppas att guiden kan vara till nytta! Kommentera gärna!


Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...