IE 8 RC 1 ute nu

IE 8 RC1

IE 8 RC1

Internet Explorer 8 Release Candidate 1 har släppts till allmänheten,? berättar Manou på Din IT-Kunskap.? Vista 32-bitarsversionen finns på svenska och kan hämtas HÄR. (XP 32-bitars HÄR)

Vista 64-bitarsversionen finns bara på Engelska, Kinesiska, Tyska, Hebreiska och Japanska ännu så länge.

Att IE 8 har gått till RC-stadiet betyder att den snart lanseras i en ”skarp” version. Nu ska den bara sluttestas och folk ska få rapportera in buggar, som sedan förhoppningsvis ska fixas till innan det slutliga släppet.

Vi som har kört BETA:n ett tag märker genast att den här? versionen har blivit mycket snabbare och verkar mycket stabilare än vi blivit vana vid (PUH).

?

En? nyhet gentemot BETA-versionen är den lilla hänglåsikonen (In Private-bläddring)? i statusfältet, med vilken man kan blockera innehåll automatiskt eller? välja vad som ska blockeras i fråga om webbplatsverktyg. Dessa kan vara cookies, karttjänster, annons- eller webbmätningsverktyg.

I denna versionen finns också ett par andra? nya funktioner mot IE7 och det är Föreslagna webbplatser, Acceleratorer och WebSlices.

Man kan t.ex. markera text och klicka på den lilla blåvita? Accelerator-ikonen som dyker upp och välja mellan olika åtgärder, såsom Blogga detta med Windows Live, Skicka med Windows Live, Map with Live Maps? m.m.

Föreslagna webbplatser-tillägget föreslår vi sökningar? (om det aktiveras) webbplatser att gå till baserat på din tidigare surfning.

Web Slices slutligen, är en funktion som gör att du kan lägga till delar av populära webbsidor i favoritfältet. När dessa sidor uppdateras blinkar dessa ikoner och man kan se sidan direkt i webbläsarfönstret utan att behöva lämna sidan man är på och? surfa dit.

Du kan läsa mer om dessa nya funktioner på Microsofts svenska webbplats.


Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...


Kommentering avstängd - äldre än 14 dagar.