Dödsolycka utanför Lidköping i eftermiddags

Idag när jag åkte till Karlsborg med Express 1:an och närmade mig Lidköping, såg jag plötsligt blåljus längre fram. När jag kom närmare såg jag att det stod en polisbil på tvären över vägen och även ambulanser och räddningsfordon.
Det visade sig vara en frontalkrock som hade skett mitt på RV44 alldeles efter en s.k. ”flygraka”, ett vägavsnitt som är specialutformat för att stridsflygplanen från Såtenäs ska kunna starta och landa där vid behov och i skarpt läge.


Jag intervjuade en av poliserna som meddelade att det skulle vara helt avstängt på vägen i en till två timmar under räddningsarbetet. Man skulle invänta ambulanshelikopter och bärgningsbilar innan det skulle vara framkomligt igen.

Radio Skaraborg hörde jag sedan att det satt tre personer fastklämda i de två bilarna och att olyckan hade berott på att ”en av bilarna av oförklarliga skäl hade kommit över på fel sida vägen”.

Efter att vid ett otal tillfällen ha sett hur folk kör på den vägen, bl.a. omkörningar med berått mod trots att man får möte, hyser jag personligen mina tvivel!

Aftonbladet berättar nu i natt att två personer avled i olyckan.

 

Räddningsarbetet i eftermiddags


Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...


Kommentering avstängd - äldre än 14 dagar.