Avinstallera program med ett klick!

Jag såg på PCförAlla att man rekommenderar ett av mina favoritprogram för avinstallation och radering av skräpfiler, nämligen Revo Uninstaller. Det känns lite extra kul eftersom jag har översatt det till svenska.

Revo Uninstaller är en gratis och mycket kompetent hanterare av diverse funktioner, inte bara avinstallation, vilket det sköter med den äran.
De flesta gånger när man avinstallerar ett program med dess inbyggda avinstallationsfunktion lämnas en massa filer, mappar och registernycklar kvar på hårddisken och påverkar till slut datorns prestanda negativt.

Revo Uninstaller hanterar detta i fyra olika nivåer, allt ifrån att endast köra aktuellt programs inbyggda avinstallation till den mest avancerade proceduren med djupsökning av både hårddisk och register.

Efter utförd avinstallation presenteras man för diverse filer och registernycklar som man kan välja att radera till papperskorgen eller lämna kvar.

En annan bra funktion som också finns, är att Revo Uninstaller varnar ifall en avinstallation påverkar något annat program också. På så sätt kan man välja en ”mildare” avinstallationsmetod som kanske inte tar bort alla filer eller registernycklar, men som låter det andra programmet ha sina funktioner i behåll.

Utöver ovan nämnda innehåller Revo Uninstaller en Autostarthanterare, där man kan välja vilka program och/eller processer som ska starta samtidigt som datorn.

Det finns även en Skräpfilsrensare som skannar igenom datorn efter filer som inte används av något program, en Spårrensare som tar bort ”Senast öppnade…” och liknande från både Windows, IE/Firefox och Office-paketet, bl.a.

Många vitala systemverktyg har sin speciella meny i Revo Uninstaller, bland många andra finns:

  • Diskdefragmenteraren
  • Systemåterställning
  • TCP/IP-netstat-kommandot
  • Nätverksinformation
  • Delade mappar
  • Säkerhetscentret
  • m.fl.

En annan smidig funktion är det s.k. Jaktläget. Programfönstret antar formen av ett ”kikarsikte”, som man bara drar och släpper på t.ex. en skrivbordsgenväg och avinstallerar genvägens mål på det sättet.

Jag skulle kunna skriva mycket mera än så här, men jag tycker att du ska ladda ned och prova programmet själv – det kostar ju trots allt ingenting! Ta en titt på tabellen nedan och jämför Gratis- med Pro-versionen.


Revo Uninstaller main featuresFREEWAREPROFESSIONAL


Scanning for leftovers after the standard uninstall YES YES
8 Additional cleaning tools included YES YES
Free Professional Technical Support YES YES
Extended scanning for leftovers
– more advanced scanning algorithms
NO YES
Real-Time monitoring of system changes
– during install of programs
NO YES
Forced Uninstall
– remove remnants of already uninstalled programs
NO YES
Multi-level Backup system
– including full Registry backup
NO YES
Print and Print Preview of installed programs NO YES
Export of installed programs
– in TXT, HTML and MS Excel
NO YES
Customizable and flexible User Interface NO YES
Visual themes support NO YES
Full 64-bit compatibility
– Windows XP, Windows Vista and Windows 7
NO YES

Mina Blandade Infall -  Datornörd, bl. a. med stort fotointresse...


Kommentering avstängd - äldre än 14 dagar.